search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Waarom datazwaartekracht de grootste uitdaging is voor digitale transformatie

Tony Bishop, SVP Platform & Ecosysteemstrategie
12 maart 2020

Wat krijg je als je de wetten van de fysica, de wetten van IT, neemt en ze doorkruist met digitale transformatie? Het antwoord is data-zwaartekracht - en het is de grootste uitdaging waar alle bedrijven voor staan, nu en in de nabije toekomst.

Wat is datazwaartekracht?

Gegevenszwaartekracht, voor het eerst bedacht in 2010 door GE-ingenieur Dave McCrory, beschrijft het effect dat naarmate gegevens zich ophopen, er een grotere kans is dat aanvullende diensten en toepassingen door de gegevens worden aangetrokken, wat in wezen hetzelfde effect heeft dat zwaartekracht heeft op objecten rond een planeet.

Big data leidt tot datazwaartekracht

Er wordt nu overal data gecreëerd. Tegen 2025 wordt geschat dat er wereldwijd elke dag 463 exabyte aan data zal worden gecreëerd. Wat vroeger op een gecentraliseerde plek werd gecreëerd, waardoor gebruikers of systemen bij de gegevens kwamen, wordt nu overal gecreëerd dankzij digitale technologie, zoals cloud-, IoT-, sociale en mobiele analyses. Het gebeurt in en rond onze smartphones, gebouwen, huizen en zelfs steden. Naarmate die gegevens worden gecreëerd, moeten ze kunnen worden samengevoegd om inzichten te verkrijgen en het proces of de ervaring te verbeteren.

Naarmate gegevens worden verzameld, beginnen steeds meer toepassingen en services deze te gebruiken. Gartner voorspelt dat er tegen 2021 meer dan 25 miljard IoT-eindpunten zullen zijn. Tegen deze proliferatie van apparaten komt datazwaartekracht in het spel - en het wordt een versterkend effect. Als gevolg hiervan wordt het bijna onmogelijk om de gegevens te verplaatsen. Barrières veroorzaakt door datazwaartekracht zullen ongunstige complexiteit veroorzaken bij het in rekening brengen van bedrijfslocaties, nabijheid van gebruikers, wettelijke beperkingen, naleving en gegevensprivacy.

Nu bedrijven naar wereldwijde groei kijken, wordt het van fundamenteel belang om de barrières voor gegevenszwaartekracht op te lossen die worden veroorzaakt door digitale transformatie.

Gegevenszwaartekracht heeft gevolgen voor wereldwijde bedrijven van elke omvang

De typische organisatie groeit door geografische expansie. Zelfs als kleine tot middelgrote bedrijven groeien, nieuwe doelgroepen bereiken, nieuwe kanalen creëren en deelnemen aan nieuwe digitale ecosystemen, wordt het noodzakelijk om ondersteuning op te bouwen en gegevens te onderhouden, waar ze ook zaken doen. Deze bedrijven moeten overwegen waar ze gegevens plaatsen, hosten en verbinden vanwege de uitdaging van gegevenszwaartekracht. Om bedrijfsprocessen succesvol te laten verlopen, moeten ze in staat zijn om de gegevens bij elkaar te brengen en de gebruiker, applicaties en de netwerken bij de gegevens te brengen - en dat te onderhouden.

Gegevenszwaartekracht: in de voorhoede van elk gegevensconform bedrijf

Elke branche heeft unieke vereisten voor het aanpakken van datazwaartekracht; het discrimineert niet. In de effectenhandel zorgt datazwaartekracht bijvoorbeeld voor complexiteit vanwege de sterk gereguleerde transacties en het onderhoud van marktgegevens. Denk aan de gegevens rond de koper en verkoper, het tijdstip van de dag, het type beveiliging; al die gegevens worden geaggregeerd en moeten worden gehost, onderhouden en gereguleerd.

Voor retailbanken zijn geldautomaten en mobiel bankieren geweldige voorbeelden van waar gegevens op veel verschillende plaatsen worden gecreëerd, dus het moet bij elkaar worden gebracht. Zodra je het bij elkaar brengt, kun je het niet meer naar andere plaatsen verplaatsen.

Overweeg in de gezondheidszorg de voorschriften en normen van wat er gebeurt tussen een zorgverlener en een patiënt. Of het nu gaat om een ​​specialist of een huisarts van een specifiek type behandeling dat plaatsvindt, al deze interacties zijn activiteiten die werken als workflows. En die workflows hebben bijbehorende voorschriften voor elk item dat moet worden voltooid, gedocumenteerd, verbonden en beveiligd.

Uitdagingen op het gebied van gegevenszwaartekracht belemmeren de Klant

Het digitale tijdperk brengt de kracht van 'nu' binnen handbereik. De klant van vandaag heeft dus de volledige controle en zet bedrijven onder druk om te schitteren met onmiddellijke dienstverlening. Wanneer Amazon Prime voor de deur arriveert, maakt transportlogistiek het allemaal mogelijk. Net als een luchthavenknooppunt creëert transportlogistiek een paradigma waarin fysieke verplaatsingen door verschillende voertuigen en transportmethoden gegevens genereren op elk micromoment. Die gegevens moeten samenkomen om de leveringsstatus te volgen aan de hand van een lopende tijdklok, wat een directe invloed heeft op de klantervaring.

Als gevolg hiervan zullen er uitdagingen op het gebied van datazwaartekracht ontstaan, omdat wanneer systemen en applicaties samenkomen om de processen, fysieke beweging en coördinatie te laten werken, ze te maken krijgen met veel datacentra die worden onderhouden om die processen mogelijk te maken, waar ze ook heen gaan. geografisch te verdelen.

Gegevenszwaartekracht beschrijft het effect dat naarmate gegevens zich ophopen, er een grotere kans is dat extra services en toepassingen door de gegevens worden aangetrokken, wat in wezen hetzelfde effect heeft dat zwaartekracht heeft op objecten rond een planeet.

De digitale transformatie van datacenters

Met de explosie van gegevens die overal plaatsvindt, ondergaan datacenters zelf een digitale transformatie. Gartner voorspelt dat tegen 2022 meer dan 50% van de door de onderneming gegenereerde data buiten het datacenter of de cloud zal worden gecreëerd en verwerkt. Dit betekent dat de gecentraliseerde infrastructuur die we ooit kenden binnenkort tot het verleden behoort. De instroom van gegevens over een groot aantal gebruikers, locaties, clouds, netwerken en geografische gebieden heeft de behoefte aan centra voor gegevensuitwisseling gecreëerd.

Volgens Gartner: "Tegen 2022 zal 60% van de IT-infrastructuur van ondernemingen gericht zijn op datacentra in plaats van op traditionele datacenters." Deze trend ondersteunt de behoefte van bedrijven om hun prestaties te verbeteren door deel te nemen aan wereldwijde ecosystemen en de tijd te verkorten om verbinding te maken met partners, providers en markten.

Optimalisatie van gegevensuitwisseling naar controlecentra van gegevens

Ongeacht de branche, het oplossen van datazwaartekrachtbarrières vereist een netwerkvoetafdruk waarmee verkeer tussen het openbare internet en de particuliere onderneming kan worden geaggregeerd. Nog belangrijker, het beperken van beveiligingsinbreuken vereist de mogelijkheid om de beveiligingsinfrastructuur in een beveiligde faciliteit te plaatsen naast waar het netwerkverkeer in en uit stroomt naar een specifieke regio, zone of land. Vanwege de effecten van datazwaartekracht moet de strategische IT-infrastructuur in staat zijn om data te aggregeren en te onderhouden, of het nu in publieke of private clouds is, van de core tot de edge en over elk punt van zakelijke aanwezigheid tot controlecentra voor data-uitwisseling.

Tegen 2022 zal 60% van de IT-infrastructuur van ondernemingen gericht zijn op datacentra in plaats van op traditionele datacenters.

Datazwaartekracht oplossen met een alomtegenwoordige Data Center Architecture (PDx)-strategie

Een succesvolle digitale transformatie stelt bedrijven in staat om alomtegenwoordig en on-demand te opereren, aangevuld met real-time intelligentie, en klanten, partners en werknemers te bedienen via alle kanalen, zakelijke functies en punten van zakelijke aanwezigheid. Dit dwingt IT om opnieuw te ontwerpen in de richting van een gedecentraliseerde infrastructuur die barrières als gevolg van data-zwaartekracht wegneemt.

Digital Realty creëerde het PlatformDIGITAL™-oplossingsmodel om wereldwijde dekkings-, capaciteits- en ecosysteemconnectiviteitsbehoeften op te lossen met een prescriptieve combinatie, waaronder:

  1. Netwerkhub: Consolideert en lokaliseert verkeer in ingangs-/uitgangspunten om netwerkprestaties en kosten te optimaliseren
  2. Control Hub: Host aangrenzende beveiligings- en IT-controles om de beveiligingshouding en IT-activiteiten te verbeteren
  3. Data Hub: lokaliseert gegevensaggregatie, staging, analyse, streaming en gegevensbeheer om gegevens te optimaliseren
  4. SX Fabric: voegt SDN-overlay toe aan serviceketen multi-cloud en B2B applicatie-ecosystemen. Verbindt hubs in metropolen en regio's om veilige en krachtige gedistribueerde workflows mogelijk te maken

PlatformDIGITAL ® is de fysieke implementatie van een Pervasive Data Center Architecture (PDx)-strategie, die resulteert in een gedecentraliseerde IT-architectuur die gebruikers, netwerken, clouds, besturingselementen, systemen en dingen naar de gegevens brengt, waardoor barrières van gegevenszwaartekracht worden weggenomen, centra van gegevensuitwisseling om gedistribueerde workflows mogelijk te maken en digitale zaken op te schalen.

Een doordringende datacenterarchitectuur op PlatformDIGITAL is de sleutel voor het oplossen van datazwaartekracht en het slagen met digitale transformatie.

Ontdek waarom PlatformDIGITAL de steeds veranderende gegevens-, controle- en netwerkvereisten van wereldwijde ondernemingen mogelijk maakt. Ontdek hoe PlatformDIGITAL datazwaartekracht oplost .

Tags