search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Hoe ziet het datacenter van 2025 eruit?

Damion Lackamp
12 mei 2014

Een nieuw rapport van Emerson Network Power doet de ronde, en het doet iets heel spannends: het zich voorstellen van het datacenter-ecosysteem van 2025. Zoals Emerson opmerkt: "de enige zekerheid in computers is dat er verandering op komst is." Maar wat betekent dat voor de toekomst van het datacenter ?

Zoals Computer World opmerkt, benadrukt het rapport drie belangrijke bevindingen die wijzen op grote veranderingen die voor datacenters in het verschiet liggen:

  • Beheerders van datacenters verwachten dat tegen 2025 bijna 25% van hun stroom afkomstig zal zijn van zonne-energie , wat vandaag goed is voor ongeveer 1% van de energievoorziening van een datacenter.
  • Over 10 jaar denkt bijna driekwart van de respondenten dat minstens 60% van de computertechnologie cloudgebaseerd zal zijn.
  • Ten slotte verwacht 58% van de managers dat datacenters over 10 jaar kleiner zullen zijn :
    30% voorspelde dat ze de helft van de grootte van het huidige datacenter zullen zijn, 18%, een vijfde van de grootte, en 10%, een tiende van de grootte.

Andere belangrijke bevindingen zijn onder meer de deelnemers aan de enquête die geen radicale veranderingen in het thermisch beheer van datacenters voorzien: eenenveertig procent verwacht dat een combinatie van lucht en vloeistof de primaire methode voor datacenterkoeling zal blijven. Bovendien voorspellen experts dat de vermogensdichtheid in 2025 zal stijgen tot 52 kilowatt per rack.

Al met al, als het rapport van Emerson één ding aangeeft, is het dat er grote veranderingen op komst zijn in de wereld van datacenterdiensten en -beheer. Nu datacenters kleiner, efficiënter en geavanceerder, milieuvriendelijker en duurzamer worden, ziet het ernaar uit dat het datacenter van de toekomst heel anders zal zijn dan zelfs de datacenters die we vandaag zien.

Er komt misschien verandering, maar hier bij Telx blijven we voorop lopen. Hoewel al onze datacenters toonaangevende technologie bieden, zijn nieuwe datacenters zoals NJR3 echt state-of-the-art. NJR3 bevat veel innovatieve oplossingen, van in hoogte verstelbare bureaus zodat personeel desgewenst kan staan, tot Snap Glass voor privacy in alle kantoren, vergaderruimten en commandocentra, tot gasbescherming zodat er geen gas onder deuren door kan stromen, en zelfs tot bewegings- geactiveerde, energiezuinige verlichting om energie te besparen in al onze faciliteiten. NJR3 is vanaf het begin gebouwd om state-of-the-art te zijn en is een van de technologisch meest geavanceerde datacenters die er zijn.

Onze toewijding om de concurrentie voor te blijven, zal alleen doorgaan naarmate we verder gaan in de toekomst, en we kunnen niet wachten om te zien wat de toekomst van datacenters in petto heeft.

Wilt u meer weten over de toonaangevende datacenters van Telx en wat we doen om onze datacenters up-to-date te houden? Neem contact met ons op via de contactpagina van onze site, of via Facebook of Twitter en laat het ons weten!

Tags