search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

De huidige status van IPv4

Damion Lackamp
11 september 2014

IPv4 - Internet Protocol versie 4 - is de naam voor het IP-adresserings-/nummeringsschema dat momenteel de gevestigde status heeft in de IP-wereld van 2014. IPv4 is het de facto IP-adresseringsschema sinds de introductie in 1981. Helaas is echter IPv4 heeft betere dagen gekend.

De ontwikkelaars van dit schema hadden nooit kunnen vermoeden dat de behoefte aan IP-adressen zou stijgen tot een niveau dat zou leiden tot een wereldwijde uitputting van de beschikbare (en voorheen gratis) IPv4-adressen. In deze dagen van mobiele telefoons, tabletcomputers en het opkomende Internet of Things kan IPv4 het echter niet meer bijhouden vanwege een beperkt aantal adressen in de wereldwijde pool.

Op basis van huidige gebruiksgegevens (en historische gegevens) wordt geschat dat alle adressen in Noord-Amerika die momenteel worden geleverd vanuit de "gratis" IPv4-pool, tegen december 2014 kunnen zijn uitgeput. ze komen beschikbaar op de vrije markt. Onnodig te zeggen dat de huidige staat van IPv4 niet geweldig is.

Maar wanhoop niet! IPv6 is hier om de speling op te vangen. Met een schijnbaar oneindig aantal mogelijke adressen, zal IPv6 ons naar het nieuwe tijdperk brengen. Naarmate meer en meer mensen IPv6 gebruiken voor hun netwerkbehoeften, zult u merken dat uw klanten IPv6-blokken aanvragen zodat ze "dual stack"-netwerken kunnen gebruiken, wat in feite betekent dat IPv4- en IPv6-netwerken tegelijkertijd worden uitgevoerd. Maar naarmate meer en meer mensen de IPv6-standaard overnemen, zal IPv4 uiteindelijk vervagen.

Om de behoeften van onze klanten te ondersteunen, biedt Digital Realty momenteel IPv4 tegen minimale kosten. We bieden de klant ook gratis IPv6 als onderdeel van onze IP-bandbreedteservice. We begrijpen dat we ons momenteel in een belangrijke overgangstijd bevinden en we willen ervoor zorgen dat we zo goed mogelijk inspelen op de behoeften van al onze klanten.

Wilt u meer weten over IPv4 vs. IPv6, of heeft u meer vragen over de huidige status van IPv4? Neem contact op met sales@digitalrealty.com voor meer informatie of neem contact op met het Digital Realty team via de contactpagina van onze site. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Tags