search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

De impact van de cloud op de toekomst van gaming

1 augustus 2019

Er is veel veranderd sinds er lucht in de cartridges van het Nintendo Entertainment System (NES) werd geblazen wanneer games zouden vertragen of vastlopen (wat, spoiler alert: blijkbaar helpt dit helemaal niet en als iets je gamecartridges kan beschadigen). Er is nog steeds een zorg voor latentie en bevriezing van games, maar nu is het gebonden aan de cloud versus de cartridge, wat het potentieel heeft om nog frustrerender te zijn om mee om te gaan. Gelukkig bevinden we ons in een tijdperk waarin vooruitgang in cloudtechnologie en datacenterservices een naadloze en plezierige game-ervaring in de cloud mogelijk maakt.

Met de verschuiving van consoles naar cloudgebaseerd gamen, zijn de verwachtingen van gebruikers ook verschoven om hogere kwaliteit, technologiegestuurde, lage latentie en on-demand games te verwachten wanneer en waar gamers ervoor kiezen om ze te spelen.

Als een data-intensieve industrie, vertrouwt gaming-as-a-service op datacenterservices die high-density workloads kunnen verwerken, vooral binnen de cloud. De lat ligt hoog onder gamers, daarom kunnen gamingbedrijven het zich niet veroorloven om compromissen te sluiten op het gebied van de technische infrastructuur en cyberbeveiliging van de game-ervaringen die ze leveren.

Nog maar een paar jaar geleden leek het misschien alsof een Netflix-achtig model voor het streamen van videogames een onrealistische droom was. Maar nu grote bedrijven als NVIDIA, Microsoft, Google en EA zich allemaal inzetten voor cloudgaming, is het niet de vraag of dit werkelijkheid wordt, maar hoe.

In ons nieuwste eBook onderzoeken we de impact van de cloud op gaming als een service op de volgende manieren:

  • Vermindering van de last van zwaar computergebruik
  • Beveiligingsprotocollen en gegevensbescherming afdwingen
  • Financiële lasten verlichten
  • Schalen
  • De rollen die edge computing en 5G spelen bij cloudgaming