search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Hoe het Pareto-principe uw cloudmigratie kan vergemakkelijken

Fabiënne Adam
29 augustus 2017

Het Pareto-principe is een fascinerend idee dat op bijna alles in de zakenwereld kan worden toegepast. Ook wel bekend als de 80/20-regel, het is het idee dat 80% van je resultaten tot stand komt als resultaat van 20% van het werk dat je doet. De afhaalmogelijkheid van het toepassen van dit principe in het bedrijfsleven is over het algemeen om vast te stellen welke zakelijke activiteiten die 20% verschil maken en vervolgens te focussen op het aanscherpen en beschermen van die activiteiten.

Van kleine startups tot Fortune 100-bedrijven, Digital Realty cloudprovider Rackspace ontdekte dat het gebruik van het Pareto-principe tijdens cloudmigraties het proces voor alle betrokkenen kan vergemakkelijken. Lees verder om erachter te komen hoe.

De meest voorkomende valkuilen voor bedrijven tijdens een cloudmigratie, ongeacht de grootte van dat bedrijf, doen zich meestal voor in de initiële planningsfase. Als IT-leiders bereid zijn te erkennen dat de planningsfase misschien wel de grootste onderscheidende factor is tussen een soepele overgang en consistente problemen in de toekomst, zal dat een grote bijdrage leveren aan het verzekeren van succes op de lange termijn.

De eerste stap om ervoor te zorgen dat u op de goede weg bent met uw onderzoeks- en planningsproces, is ervoor te zorgen dat u het juiste personeel op de juiste plaatsen heeft. Eerlijk zijn tegenover jezelf en je collega's over waar je expertise ligt en waar je hulp nodig hebt, is een belangrijke eerste stap. Het is natuurlijk net zo belangrijk om die hulp vervolgens verstandig te selecteren. Of u nu nieuw personeel aanneemt of een extra dienstverlener inschakelt, u wilt elk nieuw stuk uitgebreid doorlichten om er zeker van te zijn dat ze een aanwinst zullen zijn en geen enkele belemmering.

Zodra uw team op de juiste plaats staat, moet u een specifiek beeld creëren van uw zakelijke doelen en hoe uw nieuwe cloudoplossing u zal helpen die doelen te bereiken. Wat gebeurt er nadat die doelen zijn bereikt? Door een plan voor de toekomst te maken, kunt u proactief in plaats van reactief opereren. Dit maakt het gemakkelijker om te zien of u op de goede weg bent en om het grotere geheel in de gaten te houden.

Hoewel uitvoering van cruciaal belang blijft, is de planningsfase er een die regelmatig te weinig tijd en aandacht krijgt van IT-leiders. Als bedrijfsleiders het Pareto-principe in gedachten zouden houden en wat extra tijd en moeite zouden besteden aan die 20% van de planningsfase, zouden ze een gemakkelijkere weg vinden met de extra 80% van de reis.

Als u meer wilt lezen over hoe het Pareto-principe uw cloudmigraties kan vergemakkelijken, lees dan de blog van Rackspace en leer meer over werken met Digital Realty.

Tags