search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Hoe Digital Realty zijn voortgang op het gebied van duurzaamheid bijhoudt

Schneider Electric
21 september 2021

Deze blog is oorspronkelijk op 28 juli 2021 op Schneider Electric.com geplaatst.

De datacenterindustrie reageert steeds meer op milieuoverwegingen. Doorgaans heeft de industrie veel energie verbruikt om haar faciliteiten, koelsystemen en computerservers van klanten van stroom te voorzien. In veel gevallen hebben ze aanzienlijke hoeveelheden water verbruikt om hun systemen te koelen. Een van de klanten van Schneider Electric, Digital Realty , is er echter op uit om het voortouw te nemen in de richting van meer duurzaamheid - en het gebruikt gegevens om echte resultaten te behalen.

Digital Realty is een vastgoedbeleggingstrust die een wereldwijd platform van datacenters bezit, verwerft, ontwikkelt en exploiteert. Ze zijn ook toonaangevend in de datacenterindustrie op het gebied van duurzame milieuprestaties, zoals blijkt uit het feit dat ze het eerste datacenterbedrijf zijn dat een ENERGY STAR Partner of the Year-onderscheiding ontving. Ze hebben deze onderscheiding nu twee jaar op rij ontvangen en eenendertig Digital Realty faciliteiten die qua capaciteit 70 procent van Digital Realty's voetafdruk in de VS vertegenwoordigen, hebben de ENERGY STAR-certificering ontvangen.

Het stellen van de duurzaamheidsdoelen

Omdat Digital Realty de grootste wereldwijde leverancier is van cloud- en carrier-neutrale datacenter-, colocatie- en interconnectieoplossingen , was het geen sinecure om een ​​ambitieus duurzaamheidsdoel te stellen voor hun vooraanstaande wereldwijde datacenterplatform ( PlatformDIGITAL® ). In 2020 heeft Digital Realty zich ertoe verbonden de Scope 1- en 2-emissies (direct en indirect) met 68 procent te verminderen in meer dan 290 van de datacenters die zij exploiteren in 24 landen. Dit komt overeen met een scenario van 1,5 graad klimaatverandering dat is bevestigd door het Science-Based Target Initiative voor verminderde koolstofemissies tegen 2030.

In grote lijnen richt Digital Realty zich op de volledige levenscyclus van haar datacenters in hun duurzaamheidsdoelstellingen. Het proces begint met de verwerving en ontwikkeling van faciliteiten en evolueert naar het optimaliseren van de operationele levenscyclus, inclusief de periodieke renovaties van infrastructuur en toeleveringsketen. Ze bouwen voort op hun inspanningen met behulp van groene obligaties, hernieuwbare energie, energie-efficiëntietactieken, waterbeheer, klimaatbestendigheid en groene bouwpraktijken om nieuwe en innovatieve oplossingen te vinden om de uitstoot rechtstreeks in hun faciliteiten en toeleveringsketen te verminderen.

Samenwerken met op duurzaamheid gerichte klanten

Voor Digital Realty is duurzaamheid niet alleen goed voor de planeet, het is ook goed voor het bedrijfsleven. Efficiënt gebruik van hulpbronnen heeft herhaaldelijk bewezen waarde te hebben voor het bedrijf, omdat efficiënter gebruik van water en elektriciteit geld bespaart en aansluit bij de prioriteiten van de klant. Daartoe heeft 90 procent van de 20 grootste klanten van Digital Realty publiekelijk hun duurzaamheidsdoelstellingen bekendgemaakt.

Digital Realty integreert de feedback en toezeggingen van klanten in de besluitvorming om hen te helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. Ook ESG ( Environmental , S ocial en G overnance), de drie kritieke factoren voor het meten van de duurzaamheid en ethische impact van een bedrijf, wordt steeds belangrijker voor beleggers. Als een van de tien grootste beursgenoteerde Amerikaanse Real Estate Investment Trusts ("REIT"), werkt Digital Realty actief samen met belangrijke investeerders om inzicht te krijgen in hun investeringsprioriteiten en -doelstellingen met betrekking tot ESG.

Meetstatistieken voor energiebesparing

Digital Realty gebruikt verifieerbare statistieken en externe organisaties om zijn beweringen te staven. Als een belangrijke leverancier van Digital Realty en als "het meest duurzame bedrijf ter wereld", is Schneider Electric ook op weg om toonaangevend te blijven op het gebied van duurzaamheidsthema's, en onze beide bedrijven weten dat we kwantificeerbare gegevens nodig hebben om onze beweringen te onderbouwen .

Een veel bekeken maatstaf voor energie-efficiëntie bij Digital Realty is PUE (Power Usage Effectiveness). PUE is de verhouding tussen het jaarlijkse energieverbruik van het datacenter en het jaarlijkse energieverbruik van alle computerservers in de faciliteit. Hun colocatie-PUE-reductiedoelstelling van 10 procent in 2022 (ten opzichte van de basislijn van 2017) werd overschreden en ze verlaagden de PUE met 11 procent. Ze voorzien hun klanten van informatie tot op het niveau van de individuele klantensuite door gebruik te maken van de PME-software van Schneider Electric om hun PUE-prestaties te verbeteren. Met deze gegevens kunnen hun klanten ook hun PUE-prestaties verbeteren.

Aanzienlijke energiebesparingen kunnen worden gerealiseerd door LED-verlichting in datacenters, en de nieuwe datacenters van Digital Realty gebruiken overal LED-verlichting omdat dit de meest efficiënte verlichting is die momenteel beschikbaar is. Hun koelsystemen maken waar mogelijk ook gebruik van "vrije koeling". Zelfs in warme klimaten zoals Santa Clara, Californië, gebruiken veel datacenters van Digital Realty de koele nachtlucht duizenden uren per jaar als koellichaam om op elektriciteit te besparen. Ze gebruiken ook hernieuwbare energie in veel markten. In Dallas, Texas, heeft Digital Realty bijvoorbeeld langetermijnovereenkomsten om 154 MW aan wind- en zonne-energie te betrekken. Schneider Electric werkte namens Digital Realty om te onderhandelen over een deel van deze stroomafnameovereenkomsten voor hernieuwbare energie. In totaal zal de volledige Greater Dallas-portfolio van Digital Realty vanaf dit jaar voor ongeveer 70 procent worden aangedreven door hernieuwbare energie.

Data gebruiken om water te besparen

In het eerste kwartaal van 2021 werd Digital Realty de eerste consument van gerecycled water en het eerste en enige datacenterbedrijf dat zich aansloot bij het Recycled Water User Network van de WaterReuse Association (een netwerk voor bedrijven en andere entiteiten die gerecycled water gebruiken). Het lidmaatschap van het bedrijf in het Recycled Water User Network omvat de groene aanduiding WATER STAR®, een erkenning van de prestaties van Digital Realty als rentmeester van de watervoorraden in de lokale gemeenschap.

Digital Realty's datagestuurde beoordelingen hebben geconcludeerd dat meer dan 50 procent van het water dat werd gebruikt om zijn Amerikaanse datacenters te koelen in 2020 werd geleverd door niet-drinkbare bronnen. In totaal werd 43 procent van de wereldwijde watervoorziening geleverd door gemeentelijke niet-drinkbare bronnen. of ter plaatse gerecycled water in 2020.

In de VS levert het Westin Building Exchange-datacenter van Digital Realty in Seattle, Washington warmte voor de aangrenzende Amazon-bedrijfscampus. Het Ecodistrict gebruikt verwarmd koelwater van het Westin Building om de gebouwen van het World Headquarters van Amazon te verwarmen. Het gekoelde water uit de gebouwen van Amazon wordt vervolgens teruggevoerd naar het Westin om de infrastructuur van het datacenter te koelen.

Het systeem verwarmt uiteindelijk ongeveer 5 miljoen vierkante voet kantoorruimte. Het recyclen van overtollige energie uit het Westin zal naar verwachting in 25 jaar zo'n 80 miljoen kilowattuur aan elektriciteitsverbruik besparen - een hoeveelheid die gelijk is aan de kooldioxide-uitstoot van het verbranden van 62 miljoen pond steenkool. Dit project is in overeenstemming met het doel van de stad Seattle om de energie-emissies van gebouwen tegen 2030 met 38% te verminderen ten opzichte van het niveau van 2008 en tegen 2050 een koolstofneutrale status te bereiken.

Omdat klimaatverandering watergerelateerde risico's met zich meebrengt, gebruikt Digital Realty GRESB-statistieken om fysieke risicoscenario-analyses voor zijn portfolio uit te voeren. Risicobeoordelingen omvatten zeespiegelstijging en waterstress. Een van de vele tools die Digital Realty gebruikt om het waterverbruik te beoordelen, is de Aquaduct-tool van het World Resource Institute. Het geeft inzicht in waterschaarste en evalueert het gebruik in gebieden met waterschaarste.

Volgende: Supply chain-statistieken

Wetende dat een duurzaam bedrijf aantoonbaar net zo "schoon" is als zijn toeleveringsketen, begint Digital Realty zich te concentreren op de milieu-impact van zijn leveranciers. Als onderdeel van het Science-Based Target Initiative is het doel om de CO2-uitstoot van scope 3 tegen 2030 met 24 procent per gebied te verminderen.

Dit is een voortdurende inspanning en Digital Realty en Schneider Electric werken goed samen omdat we vergelijkbare duurzaamheidsdoelstellingen en -prioriteiten delen. We blijven ook proactief bezig met het implementeren van nieuwe en betere manieren om een ​​positieve impact op het milieu te hebben. We zijn verheugd om met Digital Realty te blijven samenwerken om een ​​betere en duurzamere wereld en datacenterindustrie te helpen creëren.

Ga voor meer informatie over Digital Realty en de ESG-initiatieven van Schneider Electric naar:

  • Het derde jaarlijkse ESG-rapport van Digital Realty
  • Lees meer over de focus van Digital Realty op duurzaamheid
  • Lees meer over de focus van Schneider op duurzaamheid
Tags