search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Waarom financiële gegevens van datacenters ertoe doen

9 december 2014

Het implementeren van een datacenterstrategie , of u nu uw eigen datacenter bouwt of samenwerkt met een provider, is een belangrijke langetermijnbeslissing die een aanzienlijke financiële inzet vereist. Datacenters zijn niet langer alleen kostenplaatsen. Het zijn strategische, omzetgenererende activa geworden met aanzienlijke mogelijkheden voor operationele en kostenefficiëntie. Omdat deze investering zo cruciaal is voor de ondernemingen van vandaag, zou het selecteren van een provider met een sterke balans en een bewezen financiële staat van dienst net zo belangrijk moeten zijn als het selecteren van een provider voor zijn producten en diensten.

Door een aanbieder te selecteren die een beursgenoteerde onderneming is, kunt u hun financiële en operationele prestaties onderzoeken, aangezien deze informatie openbaar beschikbaar is. Bovendien biedt het selecteren van een partner met een rating van beleggingskwaliteit u een nog hoger niveau van financiële zekerheid.

Om een ​​investment grade rating te krijgen, moet een bedrijf een streng evaluatieproces doorlopen door de grote kredietbeoordelaars: Moody's, Standard & Poor's en Fitch. Dit proces omvat het aantonen van een succesvolle bedrijfsgeschiedenis met een solide financiële staat van dienst, leiderschap door een bewezen managementteam, een sterke balans die blijk geeft van verstandig gebruik van kapitaal en de juiste verhoudingen tussen schuld en eigen vermogen, en ten slotte een goed gediversifieerde portefeuille per geografie, product en klantenbestand.

Het behalen van een investment grade rating geeft de datacenter provider een betere en meer gediversifieerde toegang tot kapitaal dat u drie belangrijke voordelen biedt:

  1. Een keuze aan locaties. Het bouwen van datacenters vereist aanzienlijke kapitaalinvesteringen. Een sterke financiële basis hebben betekent gemakkelijke toegang tot diverse kapitaalbronnen en in meerdere valuta's (USD, EUR, GBP, AUD, SGD, HKD, enz.), om wereldwijd datacenters te bouwen, waar u maar wilt.
  2. Bouw, onderhoud en operational excellence. Toegang tot voldoende kapitaal betekent dat uw datacenterprovider over de middelen beschikt om uw faciliteit te bouwen, te onderhouden en te exploiteren volgens de hoogste kwaliteits- en efficiëntienormen.
  3. Een langdurige samenwerking. Gevestigde bedrijven met een investeringsgraad hebben een aanzienlijke toezegging gedaan om voor de lange termijn te opereren. Samenwerken met een datacenterprovider die uw zakelijke behoeften vandaag en in de toekomst kan ondersteunen, is een cruciale overweging voor groeiende bedrijven.

Vorige week waren verschillende leden van het managementteam van Digital Realty op de New York Stock Exchange om de slotbel te luiden ter erkenning van ons 10-jarig bestaan ​​als beursgenoteerd bedrijf. Dit jaar is het ook vijf jaar geleden dat Digital Realty een investeringswaardig bedrijf is.

Geen enkele andere aanbieder van datacenters in de VS heeft de status van investeringsgraad of 10 jaar openbare financiële deponeringen. Maar het gaat niet om ons. Het gaat erom wat wij voor onze klanten kunnen betekenen. Het zijn onze klanten die ons toekomstige succes gaan stimuleren (en vice versa).

Natuurlijk ben ik een financiële man, maar ik zou aanraden dat je de volgende keer dat je een RFP voor een datacenter schrijft, misschien de prioriteit van het selecteren van een financieel stabiele provider wilt verhogen. Ik zou elke dag van de week aanbellen bij sterke financiële instellingen!

Matt Mercier, vice-president Corporate Finance

Tags