Kansen voor cloud en diensten

Ierland staat aan de vooravond van een enorme zakelijke omwenteling. Door Brexit wordt Ierland het enige Engels sprekende land in de Europese Unie en Ierse bedrijven opereren steeds meer op het wereldtoneel. Digitale transformatie is de kern van het succesvol aangrijpen van beide kansen, maar splitst Ierse bedrijven in twee categorieën. 48% van de bedrijven beschouwt zichzelf als vroegtijdige instappers die de kans grijpen, terwijl 52% behoudend blijft in hun investering, moe van vaardigheidstekorten en veiligheidsbedreigingen.

Toch bieden de komende jaren kansen in de hele economie, met een waarde van € 9 miljard aan alleen al Ierse bedrijfsgegevens waar nog geen gebruik van is gemaakt. In samenwerking met 451 Group interviewden we 100 kleine, middelgrote en grote ondernemingen die representatief zijn voor de meest vooruitstrevende bedrijfstakken en toonaangevende bedrijven in Ierland, om hun mening te krijgen over technologie-acceptatie, hun ambities en de uitdagingen die zij ervaren. Onze bevindingen hebben betrekking op het huidige scenario van deze organisaties en hun bereidheid om samen met externe leveranciers (systeemintegrators, managed-serviceproviders en cloudserviceproviders) nu en in de komende paar jaar hun bedrijfsomgeving en interne IT-activiteiten te verbeteren.

De bevindingen tonen u de technologietrends bij de meest vooruitstrevende bedrijven in verschillende sectoren, de houding van bedrijven ten aanzien van partnerschappen bij het aanpakken van rijzende problemen, en leggen de noodzaak bloot dat leveranciers bedrijven voorlichten over hoe zij hen bij hun digitale transformatie kunnen helpen.

Naar boven
Neem contact met ons op