Deep Value is een van de slechts twee aanbieders van algoritmen op de vloer van de beurs in New York. Leiding in de handel in algoritmes nemen, vereist flexibele en geavanceerde technologieën. Deep Value heeft de eigen handelslogica geïmplementeerd in een mix van eigen software met standaard open source-componenten uit de branche. Hun systeem op containerbasis heeft geavanceerde raamwerken voor werkplanning en is volledig gedistribueerd en fouttolerant, wat zorgt voor maximale uptime voor hun klanten.

Deep Value stelde vast, dat het noodzakelijk was om aanvullende analyse van hun handelsalgoritmen uit te voeren met behulp van historische gegevens. Het bedrijf beschikt over opmerkelijke analytische en rekenkundige onderzoeksmogelijkheden waarmee complexe markt- en strategiesimulaties worden uitgevoerd op honderden terabytes aan gegevens. Voor het compileren van deze simulaties moet de werklast worden verdeeld over honderden parallel werkende machines.

We voeren routinematig berekeningen per tik uit op clusters van 300 machines die gegevens per gebeurtenis genereren. Digital Realty maakte het ons gemakkelijk door een totaaloplossing te bieden die twee datacenters omvatte, evenals interconnectiviteit tussen beide.

Paul Haefele, directeur Technologie bij Deep Value
Naar boven
Neem contact met ons op