search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Waarom is carrierneutraliteit zo belangrijk?

Ben Gonya

25 februari 2014

Bij het selecteren van een provider voor een bedrijf om hun datacenters aan uit te besteden, of om te gebruiken als een interconnectiehub, hebben bedrijven veel opties. Terwijl u naar die opties zoekt, hoort u waarschijnlijk 'carrierneutraliteit' of 'carrierneutraal datacenter'. Wanneer u carrier-neutraliteit hoort ter sprake komen in een gesprek over een datacenter , moet u goed opletten: carrier-neutraliteit is een essentiële factor bij het kiezen van de juiste onderneming voor uw outsourcing.

Carrier-neutraliteit, om het simpel te zeggen, verwijst naar carrier-neutrale datacenters, of datacenters die interconnectie tussen vele colocatie- en interconnectieproviders mogelijk maken. Carrier-neutrale datacenters zijn niet gebonden aan een enkele serviceprovider (telecommunicatie, ISP of andere), waardoor diversiteit en flexibiliteit wordt geboden aan de klant die op zoek is naar service.

In een niet-carrier-neutrale omgeving heeft een klant slechts één optie voor service en weinig opties voor connectiviteit en colocatie. Consumenten in een datacenter dat aan één specifieke provider is gekoppeld, kunnen gemakkelijk het slachtoffer worden van hoge prijzen, beperkte bandbreedte en gebrek aan concurrentie, omdat ze in dat geval overgeleverd zijn aan de provider waaraan het datacenter is gekoppeld.

Carrier-neutrale voorzieningen bieden daarentegen veel voordelen, niet in de laatste plaats kostenefficiëntie. Bij het evalueren van de totale kosten van het overstappen naar een uitbesteed datacenter, bevinden carrier-neutrale faciliteiten zich meestal in gebieden met meer concurrentie en meer connectiviteit, wat de prijzen verlaagt en een betere service biedt aan de eindgebruiker. Omdat het datacenter niet beperkt is tot één serviceprovider, worden alle providers in het gebied natuurlijk aangemoedigd om kostenefficiëntie en waarde te bieden, wat uiteindelijk een beter product voor de klant oplevert. Bovendien betalen de toegenomen flexibiliteit en kansen op het gebied van colocatie en interconnectie (carrier-neutrale faciliteiten bieden meer mogelijkheden op die gebieden dan welk niet-carrier-neutraal datacenter dan ook) na verloop van tijd dividend uit voor de klant.

Carrier-neutraliteit is dus een essentiële factor om naar te zoeken bij het uitbesteden van uw datacenter of het zoeken naar interconnectiediensten, omdat het uiteindelijk het voordeel biedt van zowel kostenefficiëntie als een grotere mate van connectiviteit dan u ergens anders zou kunnen vinden. Als uw provider niet carrier-neutraal is, is het wellicht tijd om op zoek te gaan naar een andere provider die dat wel is.

Alle datacenters van Telx zijn carrier-neutraal, waardoor klanten veel connectiviteitsopties met veel carriers en opties voor hun bedrijf krijgen. De mogelijkheid om verbinding te maken met meerdere providers in onze datacenters maakt redundantie, optimale uptime en kostenefficiëntie mogelijk, wat allemaal grote voordelen zijn voor elk bedrijf dat zijn datacenter wil uitbesteden. Als u meer wilt weten over een van de carrier-neutrale oplossingen van Telx voor uw bedrijf, neem dan contact met ons op via de contactpagina van onze site, of via Facebook of Twitter.

Tags