search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

De grondbeginselen van de selectie van datacenterlocaties

Lee Coleman, VP, Vastgoed
16 mei 2017

Hoe beslissen bedrijven als Digital Realty waar ze hun datacenterfaciliteiten gaan bouwen? Ruimte is natuurlijk een overweging, maar het is niet de enige. Er zijn verschillende andere belangrijke economische en geografische factoren die een rol spelen bij de beslissing om een ​​nieuwe faciliteit te bouwen of een bestaande faciliteit uit te bouwen tot een datacenter.

Nu onze wereld steeds afhankelijker wordt van datacenters, worden er elke dag nieuwe datacenters gepland en gebouwd. We dachten dat dit een goede gelegenheid zou zijn om enkele van de basiscriteria te delen waarnaar we op zoek zijn bij het kiezen van een locatie voor een nieuw datacenter.

Locatie, locatie, locatie. Wij zijn een vastgoedbeleggingsfonds en investeringen in onroerend goed zijn altijd een integraal onderdeel van ons bedrijf geweest. En bij investeringen in onroerend goed is de locatie de sleutel tot betrouwbare bedrijfsvoering en winstgevendheid. Enkele van de basisdingen waarnaar we op zoek zijn, zijn de kans op natuurrampen, het klimaat en andere potentiële gevaren voor het milieu. Een locatie met ruimte voor uitbreiding is zeker positief.

Stroom. Aangezien stroom de belangrijkste kostenpost is die gepaard gaat met het runnen van een datacenter, speelt de aanschaf ervan een grote rol bij de locatiekeuze. Hoe volwassen is het net waarop we aansluiten? Hebben we toegang tot meerdere netten? Welke tarieven gaan we betalen? Is er bestaande infrastructuur voor alternatieve energie, of kunnen we betrokken worden bij de aanleg ervan? Hoe we elektriciteit voor de faciliteit inkopen, zal veel bepalen over de locatie die we uiteindelijk kiezen. Duurzaamheid is ook een sleutelfactor waar we naar op zoek zijn om onze impact op het milieu te beheersen. We hebben onlangs een langetermijncontract getekend voor de aankoop van de output van een windmolenpark van 88 megawatt dat voldoende hernieuwbare energie levert om onze volledige colocatieactiviteiten voor de detailhandel in de VS van stroom te voorzien, en we zullen deze stappen blijven zetten om energie-efficiëntere datacenters te creëren.

Infrastructuur. Een groot deel van de kracht van het datacenter ligt in het vermogen om zijn klanten connectiviteit te bieden. Dus zoeken we naar bestaande infrastructuur die de informatiestroom bevordert. Wat voor soort glasvezeltoegang is er bijvoorbeeld en wat is de nabijheid ervan? Welke aanbieders zijn er in de buurt? Is er een grote basis van potentiële klanten en medewerkers? Latentie is ook een kritieke factor.

Bijkomende kosten. Er zijn verschillende extra kosten die variabel zijn, afhankelijk van de locatie. Een daarvan zijn belastingtarieven, aangezien sommige staten of provincies gunstige fiscale prikkels hebben ingesteld voor datacenterprojecten. Constructie, beschikbaarheid van arbeidskrachten en grondstofkosten zijn ook belangrijk.

We hopen dat deze blog heeft geholpen een basisbeeld te geven van waar we naar op zoek zijn bij het overwegen van een locatie voor een nieuw datacenter. Wilt u meer weten over ons onderling verbonden wereldwijde netwerk?

Ontdek ons ​​groeiende portfolio >

Tags