search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Onthuld: de interconnectiviteitsbehoeften van de hyperscale datacenters in Azië-Pacific

Robert Davidson
11 juni 2020

Volgens een baanbrekende nieuwe studie van Digital Realty moeten hyperscale datacenters in Azië-Pacific (APAC) langs elke internationale route ten minste vier onderzeese kabels gebruiken om de beschikbaarheid en betrouwbaarheid te bieden die veel organisaties nodig hebben. In sommige gevallen is zelfs dit niet genoeg om de veelgevraagde beschikbaarheid van 99,999 procent te bereiken.

Beschikbaarheid van 'Five Nines' is niet langer alleen een doel voor datacenters; het is een verwachting aangezien veel organisaties snelle, betrouwbare toegang zoeken tot kritieke bedrijfsapplicaties en gegevens.

Voor clouddiensten en multinationale ondernemingen moet de interconnectiviteit tussen hyperscale datacenters net zo veerkrachtig en direct beschikbaar zijn als de faciliteiten zelf. Om de beschikbaarheid van dit netwerk in APAC te bepalen, hebben we verschillende databases geanalyseerd met gedetailleerde informatie over de onderzeese kabelroutes die datacenters over de hele wereld met elkaar verbinden.

Het resultaat is ons onderzoek, Achieving the Ultimate Network Availability: Five Nines from a Hyperscale Data Center .   Dit rapport bevat belangrijke statistieken over het aantal reparaties per jaar, storingen (dagen per jaar) en het percentage van daadwerkelijke beschikbaarheid voor elke grote internationale kabelroute in de regio.

Veerkracht resultaten

Onze analyse belicht enkele belangrijke kenmerken van de dynamiek van netwerkveerkracht in APAC. Ten eerste hebben APAC-systemen enkele overeenkomsten met die in Zuid-Amerika en Afrika, in die zin dat natte systemen (inclusief guirlande-systemen*) nog steeds vrij algemeen worden gebruikt om verbindingen naar elk land te bieden. Dat staat in schril contrast met de situatie in Noord-Amerika, waar de transportmarkt bijna uitsluitend terrestrische ("droge") glasvezel gebruikt om grote centra met elkaar te verbinden.

Desalniettemin hebben we vastgesteld dat de meeste APAC-routes een beschikbaarheid van meer dan 90 procent kunnen bieden. Hoewel dit een redelijk goed resultaat is, benadrukt het het belang van het gebruik van meerdere (diverse) kabels op elke hoofdroute. Die aanpak is cruciaal voor het maximaliseren van de veerkracht van datacenternetwerken, gezien de onvermijdelijkheid van onderzeese kabelstoringen.

Daartoe onthult ons onderzoek ook:

  • Het aantal verschillende kabels dat beschikbaar is voor elke hoofdroute
  • Het aantal verschillende kabels dat nodig is om Five Nines te bereiken
  • Het maximale aantal "negen" dat mogelijk is voor elke route

We hebben ook twee verschillende benaderingen gebruikt om de kabelroutes te analyseren om meer robuuste bevindingen te leveren.

Onze analyse suggereert dat op de meeste APAC-routes ten minste vier verschillende kabels moeten worden gebruikt om Five Nines-beschikbaarheid te bereiken. Dat aantal varieert echter afhankelijk van de betrouwbaarheid van de route. Routes met beschikbaarheidsresultaten van minder dan 90 procent hebben bijvoorbeeld doorgaans zes of meer verschillende kabels nodig om aan die norm te voldoen.

Voor sommige routes, zoals Taiwan–Singapore, China–Singapore en Indonesië–Hong Kong, is het volgens onze analyse zelfs niet mogelijk om Five Nines-beschikbaarheid te bereiken.

Bij andere routes is het echter mogelijk om de beschikbaarheid van Five Nines te overschrijden. U zou dit bijvoorbeeld kunnen doen op de route Australië-Japan met slechts drie beschikbare kabels, vanwege de hoge beschikbaarheidsscore (99,189 procent).

Daarentegen scoorde één route tussen Hong Kong en Singapore minder dan 90 procent, en onze analyse suggereert dat je zes van de zeven verschillende kabels zou moeten gebruiken om Five Nines te bereiken.

De risico's voor onderzeese kabels

We ontdekten dat kabeluitval varieerde van minder dan drie dagen per jaar tot meer dan 45 dagen. Dat is misschien niet verwonderlijk gezien de risico's waarmee onderzeese kabels worden geconfronteerd. Vistuig, scheepsankers, baggerwerken, slecht weer en natuurrampen kunnen schade aanrichten.

De tijd die nodig is om kabels te repareren, varieert ook aanzienlijk vanwege de beschikbaarheid van nabijgelegen schepen en de reisafstand. Er zijn ook complicaties bij de benodigde reparaties en de tijd die nodig is om vergunningen van de autoriteiten te krijgen om ze uit te voeren. Net als bij de tsunami in Japan in 2011 kan het heel lang duren voordat schade door natuurrampen is hersteld.

Bovendien bevinden veel van de Aziatische kabels zich in relatief ondiep water en lopen ze veel grotere risico's dan diepwaterkabels. Kabels in de Gele Zee, de Japanse Zee en de Chinese Zee worden bijvoorbeeld vrij vaak beschadigd door aardbevingen, visserij en andere activiteiten.

Een veerkrachtig hyperscale netwerk bouwen

Deze factoren maken het essentieel voor organisaties om ervoor te zorgen dat hun datacenternetwerken de veerkracht hebben die ze nodig hebben om de betrouwbaarheid te bieden die hun klanten verwachten.

Onze studie biedt een belangrijk startpunt voor degenen die hyperscale datacenters in APAC runnen of bouwen. Gezien het niveau van diversiteit dat nodig is voor de Five Nines-beschikbaarheidsdoelstelling, tonen onze bevindingen echter ook aan dat een single-source of single-vendor benadering niet voldoende zal zijn. In plaats daarvan leent dit scenario zich voor een ecosysteemoplossing.

Met andere woorden, de eenvoudigste weg naar de implementatie van een Five Nines-oplossing is via een datacenterprovider met een robuust ecosysteem van opties. Als er voldoende transportsystemen beschikbaar zijn, is het mogelijk om het meest veerkrachtige model te ontwerpen, zelfs als het is verdeeld over een reeks leverancierspartners.

Voor organisaties is het essentieel om een ​​datacenterprovider te vinden die het aantal verschillende routes over hun digitale netwerken kan maximaliseren. Bij Digital Realty stelt onze PlatformDIGITAL- oplossing klanten in staat om dat te doen.

Beschikbaar in meer dan 210 datacenters in 15 landen en vijf continenten, stelt PlatformDIGITAL onze klanten in staat om de noodzakelijke prestaties, veerkracht en beveiligingsvereisten te bereiken. Ze kunnen ook gebruikmaken van ons wereldwijde ecosysteem van meer dan 700 netwerk- en contentproviders, evenals 600 cloud- en IT-providers.

En door IT-infrastructuur te implementeren in onze data-uitwisselingscentra over de hele wereld, brengen we gebruikers, dingen, applicaties, clouds en netwerken dichter bij de data. Onze klanten hebben het voordeel dat ze toegang hebben tot een infrastructuur die geschikt is voor hun doel en die hun digitale transformaties mogelijk maakt op de schaal en snelheid die ze nu en in de toekomst nodig hebben.

* Festoensystemen zijn kabelsystemen die langs de kust van een continent "stuiteren" en grote steden met elkaar verbinden via een natte onderzeese kabel. In veel gevallen worden deze systemen gebruikt vanwege hun kostenvoordelen ten opzichte van puur terrestrische verbindingen langs dezelfde routes.

Wilt u meer weten: neem vandaag nog contact op met een lid van ons APAC-team
Tags