Phillip Lay, Director, Business Development
April 3, 2018

Cloudtechnologieën veranderen het bedrijfsleven in Azië-Pacific. Nu organisaties uit verschillende sectoren zich richten op cloud om kosten te besparen, activiteiten te stroomlijnen en services te verbeteren, is het gesprek tussen de IT-besluitvormers in de regio snel veranderd van "Waarom moet ik migreren?" naar "Hoe snel kan ik migreren?" Deze versnelde overgang volgt een wereldwijde trend: IDC schat dat klanten US$ 554 miljard aan cloudcomputing en aanverwante diensten zullen uitgeven in 2021, meer dan het dubbele van de uitgaven in 2016.

Met het volwassen worden van de cloudmarkt gaan organisaties de diensten ook strategischer gebruiken. Ze willen met name hun infrastructuurcapaciteit snel opschalen voor beheersing van de pieken in informatie en transactiegegevens van hun digitale producten en diensten. Om dit te bereiken, worden de meest geavanceerde organisaties steeds meer 'onderling verbonden' met ecosystemen van netwerkserviceproviders (NSP's) en cloudserviceproviders (CSP's). Deze verbindingen helpen hen toegang te krijgen tot alle cloudcomputing-middelen die ze nodig hebben, wanneer ze die nodig hebben voor meer flexibiliteit en kostenefficiëntie.

IT-leiders moeten beoordelen of de IT-infrastructuur van hun bedrijf die van de cloud afhangt, via dergelijke benaderingen het volledige, veranderende potentieel van de cloud kan realiseren. In Azië-Pacific zou dit proces ook kunnen betekenen dat er lastige vragen beantwoord moeten worden, zoals:

  • Wat is de snelste en meest kosteneffectieve manier om ons bedrijf uit te breiden van een basis in Azië naar Noord-Amerika en Europa?
  • Hoe kunnen we steden het beste verbinden voor gebruik van enkelvoudige- of multi-clouddiensten wanneer we wereldwijd uitbreiden?
  • Hoe kunnen we hoge normen garanderen op het gebied van betrouwbaarheid, veiligheid en governance bij het migreren van workloads naar de cloud?
  • Hoe kunnen we kosten en prestaties binnen de organisatie met elkaar in evenwicht brengen?

Gebruikmaken van 'onderling verbonden centra'

Ik heb in mijn carrière toonaangevende organisaties in Azië-Pacific geholpen met het bouwen van robuuste, winstgevende modellen voor netwerkdistributie. Vandaar dat ik erg blij was dat ik eerder deze maand bij de wereldwijde gigant Digital Realty aan de slag kon, omdat ik er vertrouwen in heb dat die de juiste aanpak hanteert in antwoord op al deze vragen voor klanten in Azië. Centraal hierbij staat dat het wereldwijde netwerk van datacenters (meer dan 180, verspreid over 4 continenten) onderling sterk verbonden is.

Praktijkervaring met klanten heeft me laten zien hoe bedrijven met behulp van wereldwijd alomtegenwoordige interconnectiviteit op aanvraag snel hun regionale en mondiale bereik kunnen uitbreiden. Hiermee kunnen ze beter concurreren en winst behalen in het digitale tijdperk.

Essentieel voor deze benadering zijn datacenters die interconnectieknooppunten kunnen worden voor bedrijven terwijl deze groeien. In plaats van de eigen interconnectie te bouwen, kunnen bedrijven betrouwbare, veilige 'interconnectiecentra' of gemeenschappelijke platforms gebruiken, waarvan ecosystemen van NSP's, CSP's en partners in de toeleveringsketen gedeeld gebruikmaken.

Met deze datacenters kunnen organisaties ook geavanceerde multi-cloudoplossingen op meerdere locaties simultaan orkestreren. Bedrijven die hun workloads in verschillende geografische locaties divers kunnen verwerken middels de clouddiensten die voor hun behoeften het meest geschikt zijn, hebben een goede uitgangspositie voor het realiseren van hun digitale bedrijfsstrategie en het beheersen van kosten.

Tegelijkertijd verbinden deze datacenters ondernemingen met het beste aanbod in Information-as-a-Service, Platform-as-a-Service en Software-as-a-Service ter verbetering van de prestaties van hun digitale toeleveringsketens, ongeacht waar ter wereld die zich bevinden.

Neem deel aan de digitale center-revolutie

Een digitale onderneming worden, betekent niet langer alleen maar efficiënter worden. Het gaat op effectiever werken in een slimmere wereld. Essentieel hiervoor is het hebben van een datacenter dat deel uitmaakt van een levendig, verbonden digitaal ecosysteem. U kunt daarmee complexe IT-omgevingen in allerlei modi integreren met meerdere openbare en private clouds. Het is ook essentieel om het rekenvermogen, de opslagcapaciteit en de netwerkcapaciteit waar nodig aan te kunnen passen.

De geavanceerde datacenters van Digital Realty over de hele wereld en specifiek in Singapore, Hong Kong, Australië en Japan voor Azië-Pacific, leveren deze mogelijkheid. Met elkaar verbonden door activering van nog onbenutte glasvezel in het bestaande ecosysteem van Digital Realty, brengen ze carrier-neutrale connectiviteit samen met een breed scala aan telecommunicatieproviders, serviceproviders en zakelijke partners in een open cross-connectmodel.

Digital Realty is ook lid van het oprichtingscomité van Digital Centre 2020. Het wordt ondersteund door 7 leiders in de bedrijfstak, waaronder cloudservicesproviders, internet-uitwisselaars en SI's, en DC2020 heeft tot doel het datacenter nieuwe vorm te geven voor de vierde industriële revolutie. Besprekingen, inzichten en kennis van experts beschikbaar door het open delen van best practices voor datacentertransformatie. Alles van het realiseren van ROI bij bestaande IT en hybride-cloudmigraties, tot het omzeilen van het openbare internet en het bieden van veilige, snelle, probleemloze diensten aan partners en klanten. Kom meer te weten over DC2020.

Als een van de onderwerpen in dit artikel uw organisatie interesseert, bespreek ik graag met u hoe we u kunnen helpen. Bedankt voor de werktijd die u besteedde aan het lezen van mijn artikel.

www.digitalrealty.asia

www.digitalcentre2020.com

Naar boven
Neem contact met ons op