search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Interconnectiviteit stimuleert groei in Azië

Phillip Lay
3 april 2018

Cloudtechnologieën veranderen de manier waarop zaken worden gedaan in Azië-Pacific. Nu organisaties in verschillende sectoren overstappen op de cloud om kosten te besparen, activiteiten te stroomlijnen en services te verbeteren, is de discussie onder de IT-beslissers in de regio snel verschoven van "waarom zou ik migreren?" naar "hoe snel kan ik migreren?" Deze versnelde acceptatie volgt een wereldwijde trend: IDC schat dat klanten in 2021 554 miljard dollar zullen uitgeven aan cloud computing en aanverwante diensten, meer dan het dubbele van het niveau van 2016.

Naarmate de cloudmarkt volwassener wordt, beginnen organisaties diensten ook strategischer in te zetten. Ze willen vooral hun infrastructuurcapaciteit snel opschalen om de pieken ('pieken') in informatie en transactiegegevens die door hun digitale producten en diensten worden gegenereerd, te beheersen. Om dit te bereiken, raken de meest geavanceerde organisaties meer 'verweven' met ecosystemen van netwerkserviceproviders (NSP's) en cloudserviceproviders (CSP's). Deze verbindingen helpen hen toegang te krijgen tot alle cloud computing-kracht die ze nodig hebben, wanneer ze die nodig hebben, voor meer flexibiliteit en kostenefficiëntie.

IT-leiders moeten beoordelen of de op de cloud gebaseerde IT-infrastructuur van hun bedrijf kan profiteren van dergelijke benaderingen om het volledige en transformatieve potentieel van de cloud te realiseren. In Azië-Pacific kan het proces ook betekenen dat u een aantal lastige vragen moet beantwoorden, zoals:

  • Wat is de snelste en meest kosteneffectieve manier om ons bedrijf uit te breiden van een basis in Azië naar Noord-Amerika en Europa?
  • Hoe kunnen we steden het beste met elkaar verbinden om single- of multi-cloudservices te gebruiken terwijl we wereldwijd uitbreiden?
  • Hoe kunnen we hoge normen op het gebied van betrouwbaarheid, beveiliging en beheer garanderen terwijl we workloads naar de cloud migreren ?
  • Hoe kunnen we kosten en prestaties in de hele organisatie met elkaar in evenwicht brengen?
Gebruikmaken van 'interconnectiecentra'

Ik heb mijn carrière besteed aan het helpen van toonaangevende organisaties in Azië-Pacific bij het bouwen van robuuste en winstgevende modellen voor netwerkdistributie. Daarom was ik verheugd om eerder deze maand lid te worden van de wereldwijde datacentergigant Digital Realty , omdat ik er zeker van ben dat het de juiste aanpak kiest om klanten in Azië-Pacific te helpen al deze vragen te beantwoorden. Centraal hierbij staat ervoor te zorgen dat het wereldwijde netwerk van datacenters (meer dan 180 verspreid over 4 continenten) sterk met elkaar verbonden zijn.

Praktijkervaring met klanten heeft me geleerd hoe het profiteren van wereldwijd alomtegenwoordige, on-demand interconnectiviteit bedrijven kan helpen hun regionale en wereldwijde voetafdruk snel uit te breiden. Hierdoor zijn ze beter gepositioneerd om te concurreren en te winnen in het digitale tijdperk.

De sleutel tot deze aanpak is het hebben van datacenters die verbindingsknooppunten kunnen worden voor bedrijven naarmate ze groeien. In plaats van hun eigen interconnecties te bouwen, kunnen bedrijven gebruikmaken van betrouwbare, veilige 'interconnection centers' of gemeenschappelijke platforms die worden gedeeld door ecosystemen van NSP's, CSP's en partners in de toeleveringsketen.

Deze datacenters bieden organisaties ook de mogelijkheid om tegelijkertijd geavanceerde multi-cloudoplossingen over meerdere locaties te orkestreren. Bedrijven die de werklast kunnen diversifiëren over geografische locaties met behulp van de meest geschikte cloudservices voor hun behoeften, zullen goed geplaatst zijn om hun digitale bedrijfsstrategieën uit te voeren en de kosten te beheersen.

Tegelijkertijd verbinden deze datacenters ondernemingen met de beste Information-as-a-Service-, Platform-as-a-Service- en Software-as-a-Service-aanbiedingen om de prestaties van hun digitale toeleveringsketens te verbeteren. waar ter wereld die zich ook bevinden.

Doe mee met de revolutie in het digitale centrum

Een digitale onderneming worden gaat niet langer alleen om efficiënter worden. Het gaat om effectief opereren in een slimmere wereld. Een van de sleutels om dit te bereiken, is het hebben van een datacenter dat deel uitmaakt van een levendig, verbonden digitaal ecosysteem. Dit helpt u bij het integreren van complexe mixed-mode IT-omgevingen met meerdere publieke en private clouds. Ook is het essentieel om de rekenkracht, opslag en netwerkcapaciteit naar wens aan te kunnen passen.

De geavanceerde Datacenters van Digital Realty over de hele wereld en specifiek in Singapore, Hong Kong, Australië en Japan voor Azië-Pacific, bieden deze mogelijkheid. Onderling verbonden via dark fiber die gebruikmaakt van het bestaande Digital Realty ecosysteem, brengen ze carrier-neutrale connectiviteit samen met een breed scala aan telecommunicatieproviders, dienstverleners en zakelijke partners in een open cross-connect-model.

Digital Realty is ook een van de oprichtende commissieleden van Digital Center 2020. Ondersteund door 7 marktleiders, waaronder Cloud Service Providers, Internet Exchanges & SI's, is het doel van DC2020 om het datacenter opnieuw te definiëren voor de vierde industriële revolutie. Bied deskundige discussie, inzicht en kennis door het open delen van best practices op het gebied van datacentertransformatie. Alles van het realiseren van ROI van legacy IT en hybride cloudmigraties tot het omzeilen van het openbare internet en het leveren van veilige, snelle en naadloze services aan partners en klanten.

Tags