search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Hoe IT-infrastructuur digitale transformatie ondersteunt

Scott Sherwood, sr. Directeur Productmarketing
5 maart 2020


Digitale transformatie verandert de manier waarop organisaties groeimogelijkheden nastreven en de operationele efficiëntie verbeteren. Naarmate digitale transformatie een hogere prioriteit krijgt, raken CEO's en zelfs de raad van bestuur betrokken. Als reactie hierop vormt een groeiend aantal organisaties multifunctionele werkgroepen die belast zijn met het identificeren van digitale initiatieven die innovatie stimuleren, de efficiëntie verhogen en de klantbetrokkenheid verbeteren.

Traditioneel datacenter gedeconstrueerd

Historisch gezien was IT de toegangspoort tot technologie voor het bedrijf. Bedrijfsleiders kwamen naar de CIO met een zakelijk doel of probleem, en IT implementeerde een technologische oplossing om het op te lossen. IT was belast met het beschermen van de bedrijfsvoering door middel van gecontroleerde verandermanagementprocessen. Maar na verloop van tijd overtrof de behoefte aan meer volume en snelheid de mogelijkheden van IT; traditionele IT-modellen kunnen simpelweg niet snel genoeg reageren op veranderingen in de markt. Bovendien heeft IT, geworteld in de wereld van technologie, vaak moeite om de taal van het bedrijf te spreken.

Vandaag de dag biedt de opkomst van cloud-applicaties en -diensten leiders in de branche een alternatief . Hierdoor ontstaat schaduw-IT, die de IT-afdeling de zichtbaarheid en controle ontneemt en ertoe leidt dat bedrijfsleiders zelf problemen oplossen. Het is gemakkelijk om tegenstrijdige prioriteiten van beide kanten te zien; bedrijfsleiders moeten versnellen om klanten van dienst te zijn en IT-leiders moeten zorgen voor beveiliging, naleving en controle binnen het bedrijf.

Het bedrijf hoeft niet langer op IT te wachten om technologische projecten te bereiken en in de wachtrij te plaatsen om hun zakelijke initiatieven aan te pakken, maar ze kunnen gebruikmaken van de openbare cloud om nieuwe technologieën sneller en vaak effectiever toe te passen. En hoewel individuele bedrijfseenheden hun doelstellingen misschien kunnen bereiken door rechtstreeks met cloudproviders in zee te gaan, brengt het uitsluiten van IT uit de oplossingsvergelijking veel problemen met zich mee: naleving, governance, beveiliging, om er maar een paar te noemen. Tegelijkertijd zorgen silo-/stand-alone projecten die er niet in slagen om IT te betrekken, voor meer service en netwerkcomplexiteit, terwijl de risico's voor het bedrijf toenemen. Deze omvatten alles van beveiligingsinbreuken tot operationele storingen tot hogere kosten.

"Er moeten nieuwe infrastructuren worden ontworpen om het bedrijf in staat te stellen te doen wat het moet doen, wanneer het moet, waar ook ter wereld."
– Gartner, Infrastructure is Everywhere: The Evolution of Data Centers, juli 2019


Deze digitale innovaties geven IT de mogelijkheid om zakelijke problemen op te lossen door de centrale hub te worden voor het implementeren van oplossingen. Om in de toekomst succesvol te zijn, zal IT moeten terugkeren naar zijn historische wortels om de business effectief te kunnen bedienen.

Gedistribueerde datacentra dienen als knooppunten voor onderlinge verbinding

Het goede nieuws is dat CEO's en de raad van bestuur erkennen dat er orde moet worden gebracht in de chaos die het gevolg is van digitale transformatie - en IT wordt gezien als de hub voor het faciliteren van infrastructuurstandaarden en gecentraliseerd bestuur. Voor organisaties met multifunctionele werkgroepen voor digitale transformatie heeft IT meer stoelen aan tafel dan andere groepen.

Een cruciale onderliggende factor voor digitale transformatie is de IT-infrastructuur en operations (I&O). Traditionele datacentermodellen moeten ingrijpend veranderen in een wereld waarin on-premise datacenters, private clouds en public clouds elkaar kruisen. Dit snijpunt wordt door Gartner 1 als volgt beschreven:

“Datacenter-interconnectie is een model waarin afzonderlijke activa binnen een multitenant-datacenter rechtstreeks [meestal via glasvezel] en op een peer-to-peer-manier met elkaar zijn verbonden. Deze verbindingen kunnen zo eenvoudig zijn als glasvezel-cross-connects, maar stellen datacenter-gebaseerde activa in staat om horizontaal verbinding te maken met meerdere carriers, cloudproviders, peers en serviceproviders.

– Gartner, Infrastructure is Everywhere: The Evolution of Data Centers, juli 2019


Deze transformationele I&O-benadering vereist een toolbox met infrastructuurmogelijkheden die snelheid en flexibiliteit mogelijk maken en tegelijkertijd zorgen voor standaard governance die het bedrijf beschermt. I&O wordt het middel om bedrijfsproblemen op te lossen en nieuwe omzetkansen mogelijk te maken. Maar het traditionele datacentermodel moet worden gedeconstrueerd om de flexibiliteit en optimalisatie te bereiken die het bedrijf nodig heeft. Operations verspreid over verschillende industrieën, locatiespecifieke workloads, evoluerende partnerecosystemen, computing aan de rand zoals Internet of Things (IoT) en data-soevereiniteit dicteren dat I&O-leiders de rol van business enabler op zich nemen .

Het uitzoeken van de netwerkcomponent van hybride IT-architecturen is een van de grootste potentiële uitdagingen voor connectiviteit. Volgens Gartner 1 : "Naarmate IT en het bedrijf meer externe services blijven toevoegen, zullen die netwerk- en servicecomplexiteit de grootste belemmering voor succes worden." Netwerkbeheerders staan ​​momenteel voor de uitdaging ongelijksoortige verkeersstromen van meerdere bronnen te beheren en de applicatieprestaties van hun business units te verbeteren terwijl ze tegelijkertijd de kosten beheersen, waardoor ze gedwongen worden een nieuwe netwerkarchitectuur te gebruiken. Gartner beveelt ook aan: "Voor degenen die colocatie gebruiken of overwegen, kan het exploiteren van de interconnectiediensten die de provider beschikbaar heeft of aan het ontwikkelen is, een haalbare optie zijn."

Dit toekomstige I&O-landschap is niet ver weg. Volgens Gartner 1 :

"Tegen 2022 zal 60% van de IT-infrastructuren van ondernemingen gericht zijn op datacentra in plaats van op traditionele datacenters."
– Gartner, Infrastructure is Everywhere: The Evolution of Data Centers, juli 2019


Dientengevolge moeten I&O-leiders zich veel meer concentreren op investeringen in externe technologieën dan op investeringen ter plaatse. Gegevens worden verspreid over de infrastructuur - tot aan de technologische en geografische randen. Deze gedecentraliseerde infrastructuur verwijdert gegevenszwaartekrachtbarrières die gedistribueerde workflows mogelijk maken. Het integreert ook fysieke en virtuele rollen in één digitaal platform dat gegevens verbindt met verschillende ecosystemen die zijn afgestemd op zakelijke vereisten.

Infrastructuur is overal ... op één platform

I&O-leiders moeten op zoek naar een digitaal platform zoals PlatformDIGITAL® van Digital Realty dat hun volledige onderliggende infrastructuur in één interface consolideert. Naast het feit dat I&O-leiders de kosten kunnen beheersen door gebruik te maken van een on-demand infrastructuur, versnelt PlatformDIGITAL® het bedrijf door de implementatiecycli te verkorten, zowel op locatie als in de private en publieke cloud. Kernmogelijkheden van dit digitale platform zijn onder meer:

  • Wijzig dynamisch de bandbreedte om het netwerk de juiste grootte te geven voor prestatieovereenkomsten op serviceniveau (SLA's) op basis van gebruikers, apparaten en toepassingen
  • Snellere flexibiliteit bij het beheren van lokale vereisten wanneer nieuwe locaties worden ingezet en adresseerbare markten ontstaan
  • Optimalisatie van de kosten met behulp van een on-demand infrastructuurmodel dat kosten in rekening brengt voor infrastructuur die alleen in gebruik is
  • Faciliteren van cross-ecosysteem en -regionale workflows op basis van vereisten zoals data governance


Wanneer deze mogelijkheden worden toegepast, kunnen bedrijven dynamisch bepalen welke infrastructuurverbindingen nodig zijn en wanneer ze nodig zijn, infrastructuur op aanvraag implementeren, hosten wat ze nodig hebben en hoe het wordt gebruikt, en bepalen hoe infrastructuur wordt geïmplementeerd en beheerd. Met een geconsolideerd weefsel dat dient als de lingua franca voor het beheer van workflows en de integratie van digitale systemen, kunnen I&O-teams gebruikers, netwerken, systemen en IoT naar hun gegevens brengen. Het gebrek aan wendbaarheid en snelheid dat business units toeschrijven aan traditionele datacenterbenaderingen bestaat niet meer in een wereld van onderlinge verbondenheid, waar gegevens zich overal bevinden en lokale bronnen gegevens in realtime opslaan en verwerken.

Verken PlatformDIGITAL® vandaag nog om meer te weten te komen over hoe het kan dienen als springplank om te voldoen aan zakelijke vereisten en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat de risico's worden geminimaliseerd.

1 Gartner, Infrastructuur is overal: de evolutie van datacenters, juli 2019

Tags