search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Van iconisch gebouw tot groothandel datacenter

25 mei 2017

Vanwege een bloeiende financiële dienstensector, een groeiende populatie van grote technologiebedrijven en opkomende tech-startups, en een steeds grotere behoefte aan IT-diensten en -capaciteiten, is er in de omgeving van Toronto meer vraag dan ooit naar de bouw van datacenters.

Een van de datacenterproviders die in de zeer nabije toekomst naar de omgeving van Toronto uitbreidt, is Digital Realty. Het bedrijf is bezig met het ombouwen van het iconische Toronto Star print- en distributiegebouw tot een revolutionair nieuw groothandelsdatacenter dat ideaal is voor hyperscale bedrijven, financiële dienstverleners en andere ondernemingen.

Om meer te weten te komen over het datacenter in Toronto dat wordt gebouwd door Digital Realty, hebben we onlangs gesproken met Scott Davis, de executive vice president en chief technology officer van het bedrijf.

We spraken over het verschil tussen het vanaf de grond af beginnen van een datacenterproject versus het renoveren van een bestaand gebouw, de voordelen die deze specifieke faciliteit het bedrijf bood, en hoe dit nieuwe datacenterontwerp zal verschillen van de eerdere ontwerpen.

We begrijpen dat het gebouw dat Digital Realty aan het ombouwen is tot een datacenter een rijke geschiedenis heeft in Toronto. Vertel ons iets over het gebouw zelf en waarom ervoor gekozen is om een ​​datacenter te worden.

Scott Davis: Het gebouw is ongeveer 25 jaar oud en is vrij groot, meer dan 675.000 vierkante voet. De faciliteit is speciaal gebouwd voor de Toronto Star, een van de grotere kranten in Toronto, en deed dienst als print- en distributiecentrum voor de publicatie. Het heeft een grote, open lay-out om plaats te bieden aan die drukpersen met een enorme hoge ruimte die vroeger een postkamer was en verschillende laadperrons.

Met de daling van de gedrukte oplage is deze faciliteit onlangs gesloten. We waren toevallig al op scoutingsites in Toronto toen deze lijst begin 2016 beschikbaar kwam. We werden echt aangetrokken door de algehele schaal en de hoogbouwstructuur met voldoende hoofdruimte voor plenums en dergelijke.

De faciliteit had ook een onderstation naast het pand, een groot pluspunt voor gebouwen met een hoge stroomvraag. Het krijgen van een grote levering van vermogen kost soms behoorlijk wat tijd. Normaal gesproken zou u op een tijdelijke service moeten draaien totdat de volledige permanente service beschikbaar was. Dat is niet nodig met het onderstation dat al op locatie is.

Het is duidelijk dat dit gebouw niet speciaal is gebouwd als datacenter. Welke uitdagingen levert dit op? En hoe verhoudt het ombouwen van een oud gebouw zoals de Toronto Star-drukkerij tot een datacenter zich tot het bouwen van een nieuw, speciaal gebouwd datacenter?

Scott Davis: Met een nieuw datacenter is het ontwerp zeer opzettelijk. Bij het ontwerp is rekening gehouden met logistiek. We zullen bijvoorbeeld proberen vast te stellen en op te lossen hoe apparatuur van het laadperron naar de opslag en naar de computerruimte gaat.

In het geval van het Toronto Star-gebouw - vanwege de eerdere functies van het gebouw - is deze faciliteit op geen enkele manier vierkant of rechthoekig. Het wordt een beetje een puzzel voor onze architecten en ingenieurs om erachter te komen hoe ze elk stukje beschikbare ruimte het beste kunnen gebruiken.

De andere uitdaging bij een renovatie is dat je begint met slopen, in tegenstelling tot een greenfield project waar je begint met bouwen. We hebben veel geluk, want de hele eerste fase is een eenvoudige verbouwing van de postkamer. Omdat het zo uitgestrekt was, moesten we gewoon wat kleine apparatuur eruit halen en wat vloeren repareren.

Het klinkt als herontwikkeling van brownfields en het is een uitdaging om van een bestaand gebouw een datacenter te maken. Zijn er voordelen om op deze manier te beginnen, of is het altijd beter om met een schone lei te beginnen?

Scott Davis: Er zijn grote voordelen verbonden aan een brownfieldproject, zoals het hebben van een bestaand gebouw met bestaande infrastructuur. Als we kijken naar speed-to-market, heeft een brownfield-structuur zeker enkele voordelen vanwege wat er al is. Bepaalde aspecten van de vergunningverlening zijn al geregeld en sanitair en stroom zijn gereed. Zelfs zoiets als parkeren - het is er allemaal al.

Maar dan komt het erop aan hoeveel van de originele structuur je kunt behouden en hoeveel je moet hergebruiken.

Ook kostenbesparing is iets om rekening mee te houden. Afhankelijk van de markt kunt u mogelijk korting krijgen op het gebouw versus het kopen van grond en het helemaal opnieuw bouwen van de faciliteit. Het hangt af van de structuur en het kunnen vinden van de juiste plek met de juiste specificaties op het juiste moment.

Datacenterbeveiliging – zowel cyberbeveiliging als fysieke beveiliging – wordt steeds belangrijker voor datacenterklanten en hun eindgebruikers. Welke veiligheidsmaatregelen worden genomen om het gebouw veilig te houden?

Scott Davis: Het gebouw zal vorm en functie volgen met de meeste datacenters die we vandaag bouwen en exploiteren. We zijn van plan om de reeds bestaande omheining te behouden en een toegangspoort met kaartlezer toe te voegen. Bezoekers worden gescreend met een camera en een microfoon. Bewakers kunnen dan op afstand toegang verlenen.

Alle toegang tot het gebouw wordt gecontroleerd via één gemeenschappelijke ingang die centraal is gelegen en is uitgerust met binnen- en buitencamera's. We hebben 24/7 bewakingspersoneel om de faciliteit in de gaten te houden en bezoekers te helpen en klanten te bedienen.

Om het gebouw binnen te gaan, moeten deelnemers hun badge gebruiken voor authenticatie, evenals een biometrische vingerafdrukscanner waarmee ze het beveiligingsportaal kunnen betreden. Deze portalen hebben sensoren die slechts één persoon tegelijk door de draaideur het gebouw binnenlaten, waardoor problemen met het doorgeven van badges worden voorkomen. In de faciliteit zijn alle kamers beveiligd met badgetoegang.

Vanuit het oogpunt van cyberbeveiliging draaien we de servers niet in het datacenter. Dit zijn strikt de activa van een klant, dus zetten ze hun eigen netwerk op met hun eigen servers en cyberbeveiliging. Wat we doen, is zorgen voor meerdere en diverse routes om het gebouw in en uit te gaan. Het is niet ongebruikelijk dat deze klanten meerdere vervoerders inschakelen om redundantie en diversiteit tussen vervoerders te garanderen, zodat ze het gebouw via verschillende paden binnenkomen en verlaten en een lus creëren. Als een van die lussen per ongeluk wordt doorgesneden door een graafmachine verderop, hebben ze nog steeds een intacte verbinding met hun andere paden.

Voor de systemen die we gebruiken om het gebouw te bedienen, hebben we geavanceerde firewalls om ons eigen netwerk te beschermen, maar de meeste van onze activiteiten vinden plaats binnen het gebouw, dus er is niet veel kans voor anderen om in te breken in ons netwerk.

We begrijpen dat er bij het maken van dit datacenter rekening is gehouden met enkele nieuwe ontwerpoverwegingen en specificaties. Hoe is dit datacenter uniek ten opzichte van de andere Digital Realty datacenters?

Scott Davis: Als we in het verleden een datacenter bouwden, bouwden we in wezen een kamer van ongeveer 10.000 - 11.000 vierkante voet en leverden we een bepaalde hoeveelheid stroom aan die kamer. Dat is een soort one-size-fits-all, meer generieke build voor ons.

Deze builds waren niet erg aanpasbaar voor onze klanten - soms was de vermogensdichtheid te groot, soms te klein en soms was het precies goed. Een van de praktijken die we in 2014 zijn gaan implementeren om de flexibiliteit van onze faciliteiten te vergroten, is het mogelijk maken om het vermogen van kamer tot kamer te variëren op basis van de voorkeuren van de klant.

Dit nieuwe gebouw in Toronto gaat nog een stap verder. We hebben ons venster van vermogensvariatie voor onze klanten verbreed. Ons vermogen kan variëren van 100 watt tot 300 watt per vierkante voet. We wilden een faciliteit creëren die een breed spectrum aan klanten aanspreekt, van fintech en farma tot cloud en hyperscale.

Dit ontwerp heeft de mogelijkheid om een ​​laag-redundantie en een hoog-redundantie aanbod te creëren. Deze aanpak geeft ons de mogelijkheid om onze potentiële klanten meer opties te bieden op basis van hun budget, beveiliging en redundantiebehoeften. Uiteindelijk levert dit een oplossing op maat op voor de klant.

In plaats van de ene fase uit te bouwen en die ruimte te verhuren, en dan door te gaan naar de volgende fase zoals we normaal doen, bouwen we wat we de "backbone-infrastructuur" noemen, die bestaat uit onze normale computerruimten, maar zonder lucht conditionering en PDU's er nog in. Zodra de klant precies heeft bepaald wat hij nodig heeft, kunnen we de kamers precies zo bouwen als ze nodig hebben. Dit betekent dat we geen gestrande infrastructuur hebben, wat resulteert in een efficiëntere levering van stroom en ruimte.

Een ander ding waar we rekening mee houden, is de waarde van het hebben van inventaris van beschikbare ruimte en producten. Het vermogen van veel van onze klanten om nauwkeurige langetermijnprognoses uit te voeren voor hun datacenterbehoeften wordt steeds moeilijker vanwege de dynamiek van hun bedrijf en de snelle acceptatie van hun diensten. In een situatie waarin een product een snelle acceptatie of een fusie doormaakt, is de tijdlijn van een klant voor extra datacenterruimte bijna onmogelijk te voorspellen. In deze eerste fase gaan we een weloverwogen inschatting maken van wat de "sweet spot" is in dichtheid en redundantie voor onze klanten en kunnen we vervolgens snel voortbouwen op wat ze nodig hebben met onze backbone-infrastructuur. Als de behoeften van een klant perfect passen in een van onze reeds gebouwde kamers, geweldig, maar we hebben ook de flexibiliteit om aan al hun eisen te voldoen.

Welke nieuwe features krijgt dit datacenter ten opzichte van andere, meer traditionele datacenters? Hoe zullen dit nieuwe ontwerp en deze nieuwe functies de eindgebruikers van dit datacenter ten goede komen?

Scott Davis: Een groot voordeel dat we voor onze klanten zien, is toegang tot meer maatwerk. Ze kunnen de checklist doornemen en precies vinden wat bij hun doelstellingen past.

Uiteindelijk is het een kosteneffectieve oplossing voor alle betrokken partijen, omdat we alleen bouwen waar ze om vragen en ze alleen betalen voor wat ze nodig hebben.

Meer informatie over het datacenter van Digital Realty in Toronto .

Tags