search
close-icon
Datacenters
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise & Resources
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Bereiken van ultieme netwerkbeschikbaarheid: vijf negens van hyperscale naar anyscale datacenters

Robert Davidson, hoofd netwerkstrategie, APAC
7 mei 2020

Wat zijn de domino-effecten op de netwerken van Azië-Pacific (APAC) naarmate bedrijven steeds meer digitaal gaan?

Dat is de vraag die Digital Realty onlangs wilde beantwoorden in een baanbrekend onderzoek (ga hier naar de volledige whitepaper) waarin de veerkracht en beschikbaarheid van de onderzeese kabelnetwerken in de regio werden beoordeeld.

We wilden uitzoeken of deze netwerken - de bekabelingssystemen met hoge dichtheid die over de oceanen en tussen datacentercampussen kronkelen - steeds meer onder druk komen te staan ​​aan de randen omdat ze meer gebruikers, meer apparaten, meer applicaties en meer diensten ondersteunen. Hoe veerkrachtig en gemakkelijk beschikbaar voor gebruikers zijn ze eigenlijk? En wat zijn de implicaties voor die APAC-bedrijven die cloud- en andere on-demand-services willen gebruiken of aanbieden, inclusief ultrasnelle transacties op basis van realtime informatie?

Een beeld opbouwen van netwerkveerkracht

Gezien de veranderende zakelijke behoeften van klanten en de enorme hoeveelheid informatie die hostingfaciliteiten in APAC nu moeten opslaan en verwerken, wordt het belangrijker dan ooit om inzicht te krijgen in de veerkracht en beschikbaarheid van de onderzeese netwerken die hyperscale tot anyscale datacentertoepassingen ondersteunen.

Ons uitgangspunt voor het opbouwen van een duidelijk beeld van de beschikbaarheid van het APAC-netwerk was het doorzoeken van een breed scala aan bronnen voor gedetailleerde informatie over onderzeese kabelroutes, lengtes, fouten en reparatiestatistieken. Vervolgens hebben we onze gegevens geanalyseerd om reparaties per jaar, uitval (dagen per jaar) en beschikbaarheid over alle netwerkroutes te bepalen. We hebben ook de prestaties van verschillende routes vergeleken.

We ontdekten dat de meeste routes in het hyperscale netwerk van APAC naar verwachting meer dan 90 procent van de tijd beschikbaar zullen blijven voor gebruikers.

Dat is goed nieuws, maar kan het beter?

Het hebben van diverse beschikbare routes vergroot het potentieel van een netwerk om 'Five Nines'-beschikbaarheid te leveren - dat wil zeggen om 99,999 procent van de tijd beschikbaar te zijn. Dit betekent dat het netwerk maximaal slechts 5,26 minuten downtime heeft, gepland of ongepland, per jaar. Het wordt vaak genoemd als de heilige graal voor netwerken.

Het is bemoedigend dat we ontdekten dat de routes van sommige APAC-netwerken zo divers zijn dat ze mogelijk Five Nines-beschikbaarheid kunnen bieden. Andere routes vormen echter een veel groter beschikbaarheidsrisico.

Ondersteuning van de veranderende behoeften van klanten

Onze overwegend positieve bevindingen zijn belangrijk omdat veerkrachtige transportnetwerken cruciaal zijn voor de prestaties en betrouwbaarheid van kritieke applicaties die door organisaties in de hele regio worden gebruikt.

Nu de digitale economie particuliere en openbare ondernemingen in alle sectoren een nieuwe vorm zal geven, erkennen de meeste toonaangevende organisaties tegenwoordig de noodzaak om hun IT-infrastructuur te transformeren om real-time communicatie en gegevensoverdracht mogelijk te maken.

Als onderdeel van die transformatiestrategie zijn veel bedrijven op zoek naar Datacenters die verbindingsknooppunten voor hun bedrijf kunnen worden naarmate ze groeien. Dit betekent dat bedrijven in plaats van hun eigen interconnecties te bouwen, gebruik maken van betrouwbare, veilige 'interconnectiecentra' of gemeenschappelijke platforms die worden gedeeld door ecosystemen van netwerkserviceplatforms, leveranciers van cloudoplossingen en partners in de toeleveringsketen.

Profiteren van datacenterinterconnectiviteit biedt tal van zakelijke voordelen. Het kan wereldwijd gedistribueerde teams helpen om naadloos samen te werken, bijvoorbeeld wanneer ze werken aan het leveren van meer on-demand klantenservice. Het kan bedrijven ook helpen op te schalen bij het openen van nieuwe locaties, het aangaan van nieuwe zakelijke relaties en het uitbreiden van hun voetafdruk naar nieuwe markten.

Evoluerende bedrijfsbehoeften zorgen ook voor andere grote verschuivingen in het datacenterlandschap. Neem bijvoorbeeld de opkomst van hyperscale datacentercampussen. Providers zijn in staat om zeer grote organisaties, zoals sociale media, clouddiensten en SaaS-bedrijven, infrastructuur te bieden om hun honderden miljoenen, misschien zelfs miljarden gebruikers te ondersteunen en een groeiende tsunami aan gegevens te verwerken.

Uw gegevensbehoeften toekomstbestendig maken

Zoals uit ons onderzoek blijkt, bieden transportnetwerken in Azië-Pacific de veerkracht en beschikbaarheid die kunnen helpen hyperscale datacenterinterconnectiviteit mogelijk te maken.

Maar gezien het niveau van diversiteit dat nodig is voor de Five Nines-beschikbaarheidsdoelstelling, bevestigen onze bevindingen ook dat vertrouwen op een enkele bron of een enkele leverancier niet voldoende zal zijn. In plaats daarvan is dit een scenario dat zich leent voor een ecosysteemoplossing.

Anders gezegd, de gemakkelijkste manier om vijf-negens te behalen bij de implementatie van een oplossing is via een datacenterprovider met een robuust ecosysteem van opties. Als er voldoende transportsystemen beschikbaar zijn, is het mogelijk om het meest veerkrachtige model te ontwerpen, zelfs als deze verspreid zijn over een reeks leverancierspartners. Voor organisaties betekent dit dat het essentieel is om een ​​datacenterprovider te vinden die het aantal verschillende routes over hun digitale netwerken kan maximaliseren.

Bij Digital Realty stelt onze PlatformDIGITAL™-oplossing klanten in staat om precies dat te doen. Door IT-infrastructuur te implementeren in data-uitwisselingscentra over de hele wereld, brengen we gebruikers, dingen, applicaties, clouds en netwerken dichter bij de data. Onze klanten krijgen het voordeel van toegang tot een geschikte infrastructuur die hun digitale transformaties kan aandrijven op de schaal en snelheid die ze nu en in de toekomst nodig hebben.

Samenvattend, gezien het niveau van diversiteit dat nodig is voor het doel van de Vijf Negens, is er geen duidelijke benadering van één enkele bron/één leverancier om te bereiken. Dit scenario leent zich voor een Eco System-oplossing. De gemakkelijkste manier om Five Nines te behalen bij de implementatie van een oplossing is via een site met een robuust ecosysteem van opties. Als er voldoende transportsystemen beschikbaar zijn, kan men het juiste model ontwerpen, zelfs als het is verspreid over een reeks leverancierspartners. Voor organisaties betekent dit dat het essentieel is om een ​​datacenterprovider te vinden die het aantal verschillende routes over hun digitale netwerken kan maximaliseren.

Meer weten?

Neem vandaag nog contact op met een lid van ons APAC-team via: Contact.APAC@digitalrealty.com

Tags